WE ARE MOVING -> www.gnum-x.com/forum

WE ARE MOVING -> www.gnum-x.com/forum
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 GNUM VERSION ROOT

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
admin@gnum
Admin


Posts : 3
Join date : 2013-04-26

PostSubject: GNUM VERSION ROOT   Sat Apr 27, 2013 6:02 pm

[GNUM SUPERUSER FOR ROOT]

Khas utk warga GNUM Smile
SuperSU versi GNUM utk root phone korg...

-----------
cara guna
-----------
1. Download -> 4shared.com /zip/7EJO0Gby/GNUM_WC-ALLsupersu.html
2. Letak dalam sdcard
3. Flash melalui CWM

*jika dah root, pilih FULL UNROOT di SuperSU dlu kemudian flash root yg ni pulak Smile
#jgn update yg kat playstore, jika update icon akan berubah.
Back to top Go down
View user profile http://gnum.forumotion.com
TOROBO



Posts : 1
Join date : 2013-05-23

PostSubject: Re: GNUM VERSION ROOT   Thu May 23, 2013 4:42 am

baru ku tahu kenapa superSU aku dah berubah. hahaha Shocked
Back to top Go down
View user profile
hirobp2



Posts : 2
Join date : 2013-05-08

PostSubject: Re: GNUM VERSION ROOT   Thu May 23, 2013 9:07 am

sy baru upgrade ke xperia rom JB tp setiap kali start up ayat2 manis ni kluar plak, "unfortunately the process com.android.phone has stopped" ada solution tak?
tolong.
Back to top Go down
View user profile
KazePC

avatar

Posts : 8
Join date : 2013-04-28
Location : dunia digital

PostSubject: Re: GNUM VERSION ROOT   Fri May 24, 2013 10:37 am

hirobp2 wrote:
sy baru upgrade ke xperia rom JB tp setiap kali start up ayat2 manis ni kluar plak, "unfortunately the process com.android.phone has stopped" ada solution tak?
tolong.

flash skali lg firmware 2 affraid
Back to top Go down
View user profile
hirobp2



Posts : 2
Join date : 2013-05-08

PostSubject: Re: GNUM VERSION ROOT   Wed Jun 12, 2013 10:18 am

da ok da.. mslhnya kat sim kad.. sim kad aku da uzur kot.. asal msuk je mesti kna bg ayt manis tu.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: GNUM VERSION ROOT   

Back to top Go down
 
GNUM VERSION ROOT
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Auferstehung For Doom2 Cleaned Up Version
» Warsong Gulch (my version)
» Version 1.6 update
» What version of Ivanhoe is the strongest
» SCID New Version!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
WE ARE MOVING -> www.gnum-x.com/forum :: WE ARE MOVING -> www.gnum-x.com/forum :: BLACK PEARL II-
Jump to: